Home
  Ida Gerhardt
       Levenslijn
       Gedicht van de maand
  Het Genootschap
       Bestuur
       Comitť van aanbeveling
       Jaarverslag
  Activiteiten
       Agenda
       In het verleden
       Activiteiten door anderen
  Schriftuur
       Gepubliceerde schrifturen
       Redactie en vormgeving
  Donateur worden
  Contact
  Ida Gerhardt op het web
Ida Gerhardt op het web

Het Ida Gerhardtgenootschap heeft sinds enige tijd ook een Facebookpagina. Hierop plaatsen we nieuws over Schriftuur en bijeenkomsten van het genootschap. Daarnaast vindt u er en berichten van andere media die Ida Gerhardt of haar werk betreffen.
facebook.com/idagerhardtgenootschap

Website gewijd aan werk en leven van Ida Gerhardt, dichteres, vertaalster en classica, met concordantie op haar complete oeuvre.
www.idagerhardt.nl

Het Leidse stadsbeeld is verfraaid met vele verrassende muurgedichten. Ze maken deel uit van het project Gedichten en muren. Dat is gestart in 1992 met een gedicht van de Russische dichteres Marina Tsvetajeva. Dit gedicht was het begin van een lange reeks, die nog steeds groeit. Het aanbrengen van de muurgedichten is ťťn van de initiatieven van de stichting TEGEN-BEELD. Het gaat de stichting vooral om de relatie tussen taal en beeld. Ben Walenkamp en Jan-Willem Bruins zijn de belangrijkste uitvoerenden. Ook hebben veel particulieren en ondernemers als sponsor of anderszins een bijdrage geleverd. Deze site staat los van de stichting TEGEN-BEELD en heeft als doel om de Muurgedichten - en andere gedichten op Leidse muren - op internet toegankelijk te maken. Met voor elk gedicht een afzonderlijke pagina met foto, tekst en/of vertaling. Verder zo veel mogelijk andere bijzonderheden en relevante links.
De muurgedichten van Leiden

Ida Gerhardt in memoriam

De oudheid bij Ida Gerhardt, recensie van: Mieke Koenen, Stralend in gestrenge samenhang. Ida Gerhardt en de klassieke oudheid, gepubliceerd: Streven 69, 2002, 667-8
De oudheid bij Gerhardt

Ida Gerhardt en de Klassieke Oudheid.
Universiteitsbibliotheek Leiden

De website van het tot ver over de grens bekende festival.
Poetry International

In 1980 werd het Gentse PoŽzieCentrum opgericht door Willy Tibergien. Een huis vol poŽzie in het centrum van Gent.
PoŽzieCentrum

Een dochter van de startpagina.nl, compleet in het teken van poŽzie.
Poezie.pagina.nl

Een dochter van startkabel.nl, compleet in het teken van poŽzie.
Poezie.startkabel.nl

Een site gespecialiseerd in ingezonden werk.
Passie voor PoŽzie

Diverse gedichten van o.a. Gerrit Kouwenaar, Martinus Nijhoff, Judith Herzberg, Herman Gorter.
Dichter in het web

Deze site is een digitale beeldenbundel, een combinatie van fotos en poŽzie.
Aanbeelden

Een site gewijd aan religie in de literatuur.
Chroom digitaal 2000

Het Ida Gerhardt Huis is een ontmoetingsplaats waar men de werking kan ervaren van de taal, het verhaal en poŽzie. Het huis organiseert werkbijeenkomsten, cursussen, voordrachten, vertelavonden en zondagmiddagmatinees.
Ida Gerhardt huis

Hoe vaak zoeken we in gedachten bij een gedicht een beeld en hoe vaak woorden bij een foto? Hier worden ze gecombineerd.
Pictures and poems

SKEP stimuleert het creatief omgaan met taal, met name met behulp van poŽzie. PoŽzie is overal en het is daarom helemaal niet zo moeilijk kinderen zelf aan het dichten te zetten.
Stichting Kinderen En PoŽzie

Het Louis Couperus Genootschap werd in 1993 opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus (1863-1923) bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Inmiddels is het Genootschap uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve literaire genootschappen in Nederland.
Louis Couperus Genootschap

Drie liederen van zonsopgang een liederencyclus voor mezzo-sopraan en piano op teksten van Ida Gerhardt gecomponeerd door Margriet Verbeek.
Margriet Verbeek

Alle Klassiekers zijn, compleet met poŽtisch woordenboek, hier te raadplegen. Zie voor al ons andere literaire aanbod de sites Meander en Meander Magazine.

Copyright © 2008 Ida Gerhardtgenootschap