Home
  Ida Gerhardt
       Levenslijn
       Gedicht van de maand
  Het Genootschap
       Bestuur
       Comité van aanbeveling
       Jaarverslag
  Activiteiten
       Agenda
       In het verleden
       Activiteiten door anderen
  Schriftuur
       Gepubliceerde schrifturen
       Redactie en vormgeving
  Donateur worden
  Contact
  Ida Gerhardt op het web
Agenda

Najaarsbijeenkomst 2016 Ida Gerhardtgenootschap

Graag nodigen wij u uit voor de Najaarsbijeenkomst 2016 op zaterdagmiddag in de aula van het Comenius College, Bisonlaan 1, Hilversum.
De middag begint met een tweegesprek. Jaap Goedegebuure, em. hoogleraar en auteur, interviewt de schrijver Oek de Jong over het werk van Ida Gerhardt. Oek de Jong brak door met de roman Opwaaiende zomerjurken (1979). Sedertdien publiceerde hij romans, novellen, essays en een dagboek. Ook was hij gastdocent aan de universiteiten van Amsterdam, Leiden en Berlijn. In 2012 verscheen Pier en Oceaan, een grandioze roman in twee delen over liefde en verlangen. Jaap Goedegebuure was tot zijn emeritaat in 2012 werkzaam als hoogleraar in de Moderne Nederlandse Letterkunde, o.a. aan de Universiteit Leiden. Verder is hij actief als literatuurcriticus (bijvoorbeeld voor het dagblad Trouw) en publiceert hij ondermeer over literatuur en religie. Vorig jaar verscheen het boek Wit licht; poëzie en mystiek in de Nederlandse literatuur van 1890 tot nu, waarin hij ook schrijft over gedichten van Gerhardt.
Een ongetwijfeld sprankelende voordracht uit het werk van Gerhardt zal worden verzorgd door Kila&Babsie, een dichtersduo dat wordt gevormd door Kila van der Starre, poëziecriticus, dichter, literatuurwetenschapper aan de universiteit Utrecht, en Babette Zijlstra, grafisch ontwerper en werkzaam aan het Nieuwe Instituut, Rotterdam. Kila&Babsie treden met eigen poëzie op tijdens literaire avonden, poetry slams en festivals. In hun duovoordrachten laten ze inhoud en vorm op originele wijze samenkomen.
Omdat ons genootschap ernaar streeft ook jongere generaties in aanraking te brengen met de poëzie van Gerhardt, zullen leerlingen van het Comenius College eveneens een bijdrage aan het programma leveren. Zij worden hierin begeleid door onze secretaris Sean Keller, die doceert aan het Comenius. Voorafgaand aan 8 oktober zullen twee gymnasiumklassen les krijgen over Ida Gerhardt, gevolgd door een aan Gerhardt gerelateerde schrijfopdracht en een workshop poëzievoordracht onder leiding van Kila&Babsie. De beste jonge dichters en perfomers zullen optreden tijdens de najaarsbijeenkomst.

Programma

13.00 uur Woord van welkom door de voorzitter
13.45 uur Tweegesprek Oek de Jong en Jaap Goedegebuure
14.30 uur Pauze
15.00 uur Optreden leerlingen Comenius, voorafgegaan door introductie door Sean Keller
15.30 uur Poëzievoordracht door het dichtersduo Kila&Babsie
16.00 uur Afsluiting en drankje

Reserveren

U kunt zich aanmelden door het storten van € 12,50 voor donateurs of € 15 voor niet-donateurs op bankrekening NL88 RABO 0346 4789 79, ten name van Stichting Ida Gerhardtgenootschap, onder vermelding van: Bijeenkomst 2016. Als u liever op de dag zelf contant betaalt, vragen wij u om uw komst via e-mail of telefonisch (071 5122174) te melden.
Zou u dit willen doen vóór 1 oktober?

Bereikbaarheid

Het precieze adres van het Comeniuscollege is: Bisonlaan 1, 1217 GH Hilversum.
De school heeft een ruim parkeerterrein waarvan u gratis gebruik kunt maken.
Komt u per trein, dan kunt u het beste uitstappen op station Hilversum Centraal, waarna u met bus 105 (richting Bussum Station) reist naar halte Corverslaan Hilversum. Vandaar is slechts enkele minuten lopen naar het Comenius.
Ofschoon er een goede verbinding met het openbaar vervoer bestaat, bieden we ook de mogelijkheid om vanaf station Hilversum Centraal gebruik te maken van een pendeldienst. Mocht u daar gebruik van willen maken, dan vragen we u dat per telefoon of mail aan te kondigen bij uw aanmelding.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet contact met ons op te nemen:
telefoon: 071 5122174 (voorzitter: Mieke Koenen)
e-mail: secretariaat@idagerhardtgenootschap.nl.

Copyright © 2008 Ida Gerhardtgenootschap